Tuesday, May 17, 2011

Projek Di Hari Cuti

Ahad 15hb Mei 2011

     Arini aku cuti.. tak amek ot pun.. sbb nak wat kek tuk Asyraf sempena Hari Guru di sek Asyarf.. Pg2 terpaksa sogok upah dl kat Asyraf.. Upahnya, mandi di kolam zirafah dgn maira.. Happening.. mmg happening.. sbb maira 2nd time mandi kolam ni n dia begitu teruja menepuk air dlm kolam tu.. hahahaha.. Asyraf plak dah berani nak baring dlm kolam tu.. kalo tak, jgn mimpi la nk tgok dia berenang.. mgkin sbb tak mau kalah dgn Maira, so dia pun menunjukkan lah skill yg Syamsul n Syamira dah lama wat.. hahahaha.. Abang lah katakan.. yg paling seronok main air sbnrnya Maira.. 1st time dpt berendam.. tepuk2 air kena kat muka, ketawa2.. sampai dah kecut kaki, mama pun angkat bwk masuk dlm.. dah lap2 dgn tuala, antara sebuk nak carikan bju dia, dia dah keluar blik p kat kolam tu.. mane tak.. suara abgnya ketawe main air, dia pun merangkak p kat kolam tu blik.. aduhai.. mandi lg.. kali ni tak pki sur kecik lg.. dgn blues nya, dgn seksis nya, dia berendam lg dlm kolam dgn abg Asyraf.. kali lbh berani.. dah pndi bongkok2 nak tiarap plak dlm kolam tu.. wlupun cetek, mama tetap seriau.. tak senang duduk mama tgok dia main2 air.. last2, setelah hampir 1 jam setengah berendam.. mama nekad angkat dia masuk dlm.. dgn Asyraf sekali mama suh masuk pki bju sbb nak g umah nenek nak buat kek Hari Guru.. Meh tgok pic2 mereka di dlm kolam.. weee...

Ni kali pertama mandi...

Masih tak pandai nak baring2 lagi..

Cuma tepok2 air perlahan2 jer..

Ni kali kedua masuk kolam.. tgok lah muka dia..

Dah pndi nak sapu2 air kat tepi kolam..

Si abg kepoh nak siram si adik yg seksis...

Ouch.. sensor tol laa...

Aduhai ank mama...

     So lepas mandi2 dah siap2 pki baju, mama buat susu, masing2 dah tangkap lentok, kami pun bergerak p umah nenek.. projek kek tuk Hari Guru.... Actually, bnd ni baru 1st time nak test.. ingtkan nak wat suka2.. wat mkn2 jer.. ne tau, hari jumaat teacher Ayu minta parents bwk sedikit mknn tuk sambutan Hari Guru.. maka mama pun gatal lah tgn wat kek coklat ala2 cupcake tuk di bawa ke sek.. biasalah kalo wat kek dgn ank2 kecik ni.. yg paling bersinar mata, si Maira.. wah, dia pun sama nak tolong mama.. dgn muka manis, dgn mata yg jernih, maira minta simpati pd mama.. tp mama tak geleng2 kepala sambil mulut membebel.. Maira kecik lg.. ti dah besar leh tolong mama yer syg.. abes mama ckp, zup.. tgn kanan dia dah dlm adunan kek coklat mama.. dgn senang hati dia angkat tgn, tunjuk kat mama.. hahahahaha.. adoi... tak terkata ape.. then kami sama2 jilat tgn maira yg penuh coklat.. nyum... sedap.. hahahahaha...

Ni hasil yg sempat mama rakam.. yg len2 dah kena asing2 sbb takut tak sempat sampai sek..
Mane tak nya, angkat je dr ketuhar, semua dah serbu.. sbb cup dia cute2..
Asyraf paling bnyk mkn.. termasuk lah sepupunya..

Ni edisi maira jeles dgn kakak Suhara..

Hmmm sedapkan kek mak long buat??? Sampai menjilat jari.. hahahaha

Cuba2 masukkan vc maira n asyraf mandi kolam.. hahahaha
video

video

No comments:

Post a Comment